петок, 25. септември 2020. Вести денес: 84
home Вести

Димитриев: Дел од оние што денес се гордеат со полската болница, тогаш критикуваа дека за нашата земја финансиски е неодржлив овој ресурс

Димитриев: Дел од оние што денес се гордеат со полската болница, тогаш критикуваа дека за нашата земја финансиски е неодржлив овој ресурс

Полската болница Roll 2, со ниво на опременост за хируршки интервенции, од утре во употреба за медицинска заштита на граѓаните на Македонија. Ја обезбедивме како донација во 2012 год. од Кралството Норвешка со вредност од 2 милиони евра. Дел од оние што денес се гордеат со неа, тогаш критикуваа дека за нашата земја финансиски е неодржлив овој ресурс. Добро е што ја имаме, што помалку да се користи, напиша на својот Фејсбук профил поранешниот технички премиер Емил Димитриев.

Коронавирус