петок, 23. јули 2021. Вести денес: 126
home Вести

ДИК СО ПОСЛЕДНИ БРОЈКИ: Еве колкава е излезеноста до 20:30 часот во Македонија!

ДИК СО ПОСЛЕДНИ БРОЈКИ: Еве колкава е излезеноста до 20:30 часот во Македонија!

Државната изборна комисија ги објави резултатите од излезноста на избирачките места до 20:30 часот.

Истата изнесува 50.84 проценти, досега правото на влас го оствариле 922,380  илјади гласачи од вкупно 1,814,263 гласачи запишани во избирачкиот список.

Повеќе детали околу излезноста можете да прочитате на официјалната страна на ДИК.

ИЕ 1 – излезност од 52.17 процент

ИЕ 2 – излезност од 47.97 проценти

ИЕ 3 – излезност од 57.31 проценти

ИЕ 4 – излезност од 59.78 проценти

ИЕ 5 – излезност од 50.14 проценти

ИЕ 6 – излезност од 39.22 проценти

Коронавирус