недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 79
home Вести

ДИК објави аудио упатство за гласање на лица со оштетен вид

ДИК објави аудио упатство за гласање на лица со оштетен вид

Државната изборна комисија на својата веб страница објави аудио упатство за гласање на лицата со оштетен вид на референдумот на 30 септември.

Во упатството детално се општува постапката како слепите и лицата со оштетен вид можат да го остварат правото на гласање на референдумот.

Упатството е достапно на следниот линк: https://drive.google.com/file/d/1Iod6KKdUkjSZNDWjrf-312kHIKAt-CLC/view.

Коронавирус