сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 68
home Вести

ДИК испрати известување дo ОИК, важна информација и за граѓаните

ДИК испрати известување дo ОИК, важна информација и за граѓаните

Од Државната изборна комисија е испратен меил до сите општински изборни комисии кои треба да го проследат до избирачките одбори.

Меилот јавно на денешната прва прес конференција го прочита претседателот на ДИК, Александар Даштевски.

„Почитувани,

ДИК ве известува доколку гласачот неспорно е идентификуван во избирачкиот список а уредот за биометриска идентификација не го препознава и по неколку обиди на гласачот му се дозволува да гласа со оставање на отисок од прст во изводот на избирачкиот список во графата за отисок на прст. Напомена: Стариот начин на гласање со употреба на спреј и УВ лампа се применува само во случај кога уредот за биометриска идентификација на гласачот е неупотреблив или нема можност за негова замена.

ДИК“

Коронавирус