понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 142
home Вести

Детската клиника ќе добие опрема за реанимација со неинвазивна респираторна поддршка

Детската клиника ќе добие опрема за реанимација со неинвазивна респираторна поддршка

Педијатриска медицинска опрема со поддршка од Германската амбасада и проектот Хопе ќе добие денеска Универзитетската Клиника за детски болести.

Станува збор за значајна опрема за реанимација со неинвазивна респираторна поддршка, наменета за предвремено родени деца, односно доенчиња кај кои е потребно подобрување на волуменот на белите дробови.

На настанот ќе присуствуваат министерот за здравство Венко Филипче и германскиот амбасадор Томас Герберих.

Најнови вести