недела, 24. јануари 2021. Вести денес: 59
home Вести

Дете со сложена клиничка слика од Клиниката за детски болести транспортирано на лекување во Италија

Дете со сложена клиничка слика од Клиниката за детски болести транспортирано на лекување во Италија

Специјален медицински тим од Институтот “Џанина Џаслини” од Џенова – Италија, денеска од Универзитетската клиника за детски болести изврши транспорт на дете со сложена клиничка слика во болницата во Италија.

Директорката на Клиниката Аспазија Софијанова, целиот медицински тим од одделението за интензивна нега и лекување и онколошкото одделение го подготвија малиот јунак за нов животен предизвик.

Коронавирус