сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 11
home Вести

Денот на настава на турски јазик неработен за турската заедница во Македонија

Денот на настава на турски јазик неработен за турската заедница во Македонија

Денот на настава на турски јазик- 21 декември 2018 година, е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Македонија, согласно со Законот за празниците на РМ.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на турската заедница во Република Македонија им го честита Денот на наставата на турски јазик.