среда, 8. декември 2021. Вести денес: 27
home Вести

Денешен: ЖАЛНО, НО РЕАЛНО ОД ТИКВЕШИЈАТА: Два тона грозје смедеревка чини колку еден грам кокаин

Денешен: ЖАЛНО, НО РЕАЛНО ОД ТИКВЕШИЈАТА: Два тона грозје смедеревка чини колку еден грам кокаин

Сликовита и иронична споредба се појави на социјалните мрежи во врска со ниската цена и проблемот со откупот на грозјето од годинашнава берба во Тиквешко.

На социјалните мрежи се објавуваат видеа и фотографии од незадоволството на лозарите со откупот и цената на грозјето, а најсликовита е бјавата илустрирана со грам кокаин и два тона грозје од сортата смедеревка. На истата може да се види дека трудот на лозарите за одгледување на два тона грозје од оваа сорта чини колку еден грам дрога односно кокаин.

Исто така на социјалните мрежи се објавуваат коментари со поддршка за лозарите, кои од полицијата се спречувани да протестираат.

Коронавирус