понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 164
home Вести

Ден на Полкот за специјални операции

Ден на Полкот за специјални операции

Полкот за специјални операции денеска во касарната „Илинден“ во Скопје, со соодветна програма ќе го одбележи Денот на единицата.

Со одлука на претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили Ѓорге Иванов, 1. март е одреден за ден на Полкот за специјални операции, како сеќавање на денот кога е формирана првата специјална единица на АРМ-1март 1994 година.

Најнови вести

Коронавирус