понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 158
home Вести

Демократските сили на Ромите на средба со коалицијата за Обнова на Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ

Демократските сили на Ромите на средба со коалицијата за Обнова на Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ

Демократските сили на Ромите денеска остварија средба со коалицијата за Обнова на Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ.

-Демократски Сили на Ромите
11.07.2020 #ШутоОризари
Средба на коалицијата за Обнова на Македонија во Шуто Оризари.
Коалицијата за Обнова на Македонија денес оджа собир во Шуто Оризари.
Пред граѓаните се обрати преседателот на ДСР д-р.Шабан Салиу,кандидатот за пратеник во ИЕ-2 д-р. Рашела Мизрахи и г-динот Ерџан Демир.
Рашела Мизрахи кои меѓу другото рекоа дека сите Роми се добредојдени во Владата на РМ.
„Ромите се дел од нашата Македонија. Ромите се достоинствени и чесни луѓе кои си ги почитуваат сопствените семејства но и останатите луѓе. Јас верувам дека овде може да биде поинаку и ви давам збор дека во наредните четири години ќе направиме препород не само во Шуто Оризари, туку секаде, низ цела Македонија, каде што живее ромскиот народ“, истакна на денешниот собир.
На крајот ги повика Ромите од оваа општина својот глас да го дадат за коалицијата Обнова за Македонија.
#ПобедничкаКоалиција
#ОбноваНаМакедонија
#РеденБрој14, стои во нивниот пост на Фејсбук.

Демократски Сили на Ромите
11.07.2020 #ШутоОризари

Средба на коалицијата за Обнова на Македонија во Шуто…

Posted by Dsr Suto Orizari on Saturday, July 11, 2020

Коронавирус