недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 88
home Вести

Делегати на СДСМ до Заев: Го разрешивте Пауновски затоа што работеше според закон, тоа е катастрофална грешка! (АУДИО)

Делегати на СДСМ до Заев: Го разрешивте Пауновски затоа што работеше според закон, тоа е катастрофална грешка! (АУДИО)

Делегати на СДСМ порачуваат дека Зоран Заев направи катастрофална грешка со тргањето на Стојко Пауновски од функцијата.

Делегатот Владимир Митревски од СДСМ, според јавно објавените аудио снимки, директно на Заев му посочил: „Го разрешивте Стојко Пауновски зошто работеше според закон, тоа е катастрофална грешка“.

Еве што СДСМ мисли и говори во затворениот дел од конгресот:

-Целата одговорност од разговорите со луѓето, од тоа колку го познавам и го знам Стојко Пауновски, сметам дека направивме сериозна грешка, заради тоа што наш директор кој во такви тешки услови се однесуваше така како што се однесуваше и работеше, го разрешивме само заради тоа што не сакаше во општини каде што има прекумерен број на вработени да прими уште, не знам која бројка, навистина е дестимулативно за другите, рече тој.

Целото негово обраќање од конгресот, слушнете го во продолжение:

ЕУРО 2020

Македонија