недела, 16. мај 2021. Вести денес: 22
home Вести

Делегација на ВМРО—ДПМНЕ оствари средба со Генералниот Секретар на Европската народна партија

Делегација на ВМРО—ДПМНЕ оствари средба со Генералниот Секретар на Европската народна партија

Делегација на ВМРО—ДПМНЕ оствари средба со Генералниот Секретар на Европската народна партија, Антонио Лопез Истуриз, се вели во партиското соопштение на ВМРО-ДПМНЕ

-На средбата соговорниците се осврнаа на резултатите од Претседателските избори и на идните стратешки приоритети на Партијата како и поддршката на ЕНП во таа насока. Взаемно беше заклучено дека одличниот резултат треба да претставува стимул за следните парламентарни избори. Лопез Истуриз беше информиран и за бројните злоупотреби кои се случија помеѓу првиот и вториот круг на гласање, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од паријата истакнуваат дека соговорнците се согласија дека е потребно да се продолжи со создавање на цврста рамка за понатамошно партиско надградување, и тоа примарно изработка на нова програма која ќе даде одговор на бројните предузвици и проблеми со кои се соочуваат граѓаните. Се разговараше за ангажирање на врвни експерти од сите области кои би ги имала програмата, а се разменија и позитивни искуства од сестринските партии на ЕНП. Лопез Истуриз ја потврди силната и недвосмислена поддршката на ЕНП за ВМРО—ДПМНЕ во тие процеси.

Најнови вести

Коронавирус