вторник, 24. ноември 2020. Вести денес: 140
home Вести

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес положи свежо цвеќе пред куќата на Петар Поп Арсов

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес положи свежо цвеќе пред куќата на Петар Поп Арсов

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Велес, предводена од пратеникот Игор Здравковски положи свежо цвеќе пред куќата на Петар Поп Арсов во село Богомила, велешко.

Во чест на денешниот празник 23 октомври – денот на револуционерната борба и денот на основањето на македонската револуционерна организација беше организирана посета на куќата на еден од основачите на организацијата Петар Поп Арсов.

Поп Арсов бил дел од основоположниците на Организацијата, автор е на нејзиниот прв устав, долгогодишен член на ЦК и има значајно место и улога во македонската историографија.

Коронавирус