недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 66
home Вести

Делегација на општина Гази Баба во работна посета на Загреб и Нова Градишка

Делегација на општина Гази Баба во работна посета на Загреб и Нова Градишка

Делегација на општина Гази Баба во периодот од 30.05.2018 до 01.06.2018 година присуствува во работна посета на Загреб и Нова Градишка во Република Хрватска.

Посетата е во рамки на проектот: Солидарни млади во време на криза, проект кој е во соработка со НВО Млади Инфо, а со поддршка на Европската унија.

За време на посетата делегацијата на општина Гази Баба ја посети Амбасадата на Република Македонија во Загреб каде што остварија средба со ВД Амбасадорот на Република Македонија додека во вториот ден учествуваа на конференција во Нова Градишка на која разменија искуства за справување во време на кризи поврзани со големата поплава која ја зафати општина Гази Баба во август 2016 година.

Коронавирус