недела, 22. мај 2022. Вести денес: 1
home Вести

Дедо од Куманово и пациентка од Струга починаа од коронавирус

Дедо од Куманово и пациентка од Струга починаа од коронавирус

Коронавирусот зема уште две жртви од Македонија.

Во ГОБ „8 септември“ почина пациент од Куманово на возраст од 94 години. Пациентот бил хоспитализиран на 28 април.

Денеска институтот регистрира и пациентка од Струга на возраст од 69, која починала на 29-ти април на пат кон болницата во Охрид.

Од страна на ЦЈЗ Охрид е земен постпортем брис кој покажал присуство на вирусот.

Коронавирус