четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 97
home Вести

Дебата за Законот за безбедност и здравје при работа, 11 години по донесувањето

Дебата за Законот за безбедност и здравје при работа, 11 години по донесувањето

Македонското здружение за заштита при работа денеска организира јавна дебата за Законот за безбедност и здравје при работа.

Законот е донесен пред 11 години и досега се направени неколку измени и дополнувања. Целта е да се слушнат мислењата на сите засегнати страни дали е потребна интервенција во законот.

Извештајот за несреќи при работа што го подготвува Македонското здружение за заштита при работа покажува дека се уште работниците гинат на работните места. Така, минатата година се евидентирани 24 смртни случаи на работното место.