петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 36
home Вести

Дали Заев, Рашковски и Пеце Мирчевски договориле набавка на цвеќе за 783.000 евра?

Дали Заев, Рашковски и Пеце Мирчевски договориле набавка на цвеќе за 783.000 евра?

За одржување на зелените површини Владата ќе плати 783 000 евра.  Според објавата на Електронскиот систем за Јавни набавки склучен е договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Триста-груп“ ДООЕЛ Скопје.

Според објавата на Електронскиот систем за Јавни набавки склучен е договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Триста-груп“ ДООЕЛ Скопје, компанија која единствена поднела понуда за овој тендер, а единствениот критериум е најниска цена.

Во објавата стои дека вредноста на склучениот договор со вклучен ДДВ е 48.158.254 денари или околу 783.000 евра.

Претходно, максималната сума која владата и ја платила на фирмата Триста, била 47.000 евра. Меѓу скапите клиенти на фирмата е и општина Карпош со 56.000 евра. Општина Кисела Вода и платила на Триста дури 40.000 евра за цвеќенца.