вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 166
home Вести

Дали смее Аднан Џафероски, СОВЕТНИК на Спасовски, да води кампања од врата на врата за Градоначалник на Долнени, истовремено е и член на ЦО на СДСМ?

Дали смее Аднан Џафероски, СОВЕТНИК на Спасовски, да води кампања од врата на врата за Градоначалник на Долнени, истовремено е и член на ЦО на СДСМ?

Аднан Џаферовски актуелен советник на министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски води кампања од врата на врата за кандидатот за градоначалник на Долнени, се вели во Фејсбук статус на СДСМ Долнени.

Имено се поставува прашањето дали државните функционери смеат да водат партиски кампањи, а со тоа да се меша партијата со државната функција.

 

 

Локални избори 2021