петок, 3. јули 2020. Вести денес: 94
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Што мисли Заев за Црвенковски и колку е Заев богат?

home Вести

Дали е на повидок буџетска криза: Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Дали е на повидок буџетска криза: Владата денеска се задолжи 2,5 пати повеќе од најавеното!

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани.

Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата се задолжи за 2,5 пати повеќе од најавените односно за огромни 23, 8 милиони евра.

Со вакво задолжување, Владата остава голем товар, а дали е на повидок буџетска криза, допрва ќе се покаже.

Парламентарни избори 2020