среда, 31. мај 2023. Вести денес: 105
Во живо

Трибина на тема „Политики за развој енергетскиот сектор“

home Вести

Да подариме живот: На Томи Џатев му е потребна наша помош

Да подариме живот: На Томи Џатев му е потребна наша помош

Томи Џатев (47) е татко на две малолетни деца. Боледува од тумор на панкреас проширен на мезентеријална артерија.

Заради местоположбата на туморот, истиот хируршки не е отстранет што дополнително го отежнува лекувањето.

-Продолжуваме со лекување во Турција која има развиено технологијаза третман на тешки тумори, оперативни и неоперативни што влева дополнителна надеж за подобрување на неговиот квалитет на живеење и целосно оздравување.

За целосно завршување на лекувањето на Томи, потребни се дополнителни средства кои фамилијата не може да ги обезбеди, поради што се обраќаат и за помош, стои во апелот.

КУРИР ја објавуваа оваа вест и податоците, по добиена согласност од неговата сопруга.

Сметка за донација:

270-7000567713-33 Халк банка

ЕМБ 0305973450137

Податоци за девизна сметка:
Корисник  Tomi Dzatev

ul. Kiro Dimushkov br 20A Skopje

Iban code МК07270700064552673
Halkbank AD Skopje

ul. Sv. Kiril i Metodij br 54  Makedonija
SWIFT: EXPCMK22