вторник, 19. октомври 2021. Вести денес: 89
home Вести

Да бидеме хумани: На малата Сандра ѝ се потребни 12.000 евра за операција

Да бидеме хумани: На малата Сандра ѝ се потребни 12.000 евра за операција

Малата Сандра Ангеловска, 13 години, од Крива Паланка, боледува од SARCOMA HIGH GRADE (тумор).

Потребна е итна операција која мора да биде извршена во странство, бидејќи во Македонија оперативниот зафат не може да биде изведен.

Веќе е договорена операцијата во болницата Атлас во Белград, Република Србија, каде Сандра мора да се јави на 7.10.2019 и под итно да биде хоспитализирана и подложена на специјалистички лекарски третман и оперативен зафат.

Само операцијата чини 12 000 евра, а потребни се и дополнителни трошоци за испитување и сместување на Сандра и член на семејството.
Бидејќи се работи за млад живот, ве молиме доколку сте во можност да донирате средства на банкарската сметка:

Број на сметка 200 – 0022909374 – 56 Стопанска банка

На Далибор Ангеловски (татко на Сандра) со ЕМБГ 0306982424005

ОДНАПРЕД ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШАТА ХУМАНОСТ

Најнови вести

Локални избори 2021