петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 200
home Вести

Цуклев: Министрите од коалициската СДСМ и ДУИ имаат различни изјави за тоа кој е одговорен за милионскиот криминал

Цуклев: Министрите од коалициската СДСМ и ДУИ имаат различни изјави за тоа кој е одговорен за милионскиот криминал

Агенцијата за капитално пензиско осигурување има за задача да ги штити интересите односно членовите на пензиските фондови на задолжителните и на доброволните. Во изминатите неколку дена Македонија ја тресе афера која што е поврзана токму со заштита на интересите на членовите на пензиските фондови и бидејќи вие како Агенција сте одговорни за својата работа пред ова Собрание, и поради тоа што во извршната власт имаме таква рашoмoнијада на изјави која што дополнително ја зголемува неизвесноста кај граѓаните односно осигурениците на државниот пензиски фонд, вели пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Драган Цуклев на денешната собраниска седница.

Тој побара од агенцијата и владата да одговори пред граѓаните што точно се случува, потенцирајќи дека јавноста очекува одговор бидејќи еден министер во владата на СДСМ изјавува дека овој скандал се шпекулации , а другиот министер изјавува дека ова е тежок криминал.

Во таква рашумунијада која што генерира неизвесност и паника кај даночните обврзници должни сте кога сте веќе тука да дадете одговор пред јавноста што точно се случува, истакна Цуклев.

Коронавирус