сабота, 18. септември 2021. Вести денес: 49
home Вести

Црвенковски: Компромисот со Грција задира во нашиот идентитет

Црвенковски: Компромисот со Грција задира во нашиот идентитет

Поранешниот претседател Бранко Црвенковски имаше обраќање на економскиот форум на Копаоник.Тој нагласи дека ЕУ не си стои на зборот со неносењето на одлука за почеток на преговори.

Според него, Македонија направила тежок компромис со тоа што го сменила името со цел отворање на европските интеграции. Црвенковски е јасен дека компромисот со Грција задира во нашиот идентитет.

Коронавирус