сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Членовите на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, денеска ги посетија и општините Ресен и Пласница

Членовите на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, денеска ги посетија и општините Ресен и Пласница

Во општина Ресен жителите од населените места Јанковец, Марвинци и Подмочани целосно се разочарани од власта. Тие се пожалија дека властавоопшто нема слух за јаболкорпоизводителите.

Тие изразија незадоволство одоткупот на јаболкото за кој велат дека е најлош досега, и декаигнорантскиот однос на власта кон нив продолжил и со нерешавање напроблемот со исплаќањето на штетите.Покрај другото тие посочија дека власта не прави ништо ни за развој натуризмот во овој крај. Откако дојде СДСМ, викаат како воопшто да непостојат за власта.

Во Пласница граѓаните се пожалија на тоа дека власта свесно дозволувамалите места да исчезнат. Поради немањето стратегија за развој и отвотањена работни места, младите се повеќе ја напуштаат општината и својата среќаја бараат во странство.

И тие како и останатите граѓани секојдневно се сведоци на неисполнетитепредизборни ветувања и катастрофалната економска и социјална политика навласта. Одлучни се дека ова повеќе вака не може да продолжи и токму затоапосочија дека неопходна е промена на власта, за СДСМ мора да бидат поразении конечно работите да тргнат за напред.

Најнови вести

Коронавирус