четврток, 22. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

Член на ИО на СДСМ–Битола, предизвикал сообраќајна незгода

Член на ИО на СДСМ–Битола, предизвикал сообраќајна незгода

Член на ИО на СДСМ–Битола, предизвикал сообраќајна незгода, пишува порталот Пеланет.

Во билтенот на СВР Битола стои дека управувајќи со неговото патничко возило “Мазда” на патниот правец Драгош – Битола синоќа околу 20:00 на 03.10.2019 (Четврток) удрил во ПМВ и ТМВ, а службените лица на СВР Битола кога пристигнале на лице место по направен алкотест констатирале присуство на алкохол помеѓу 1.5 и 2 промили што укажува на фактот дека претходно конзумирал поголема количина на алкохол.

Сведоци на настанот биле и повеќе жители на с.Бистрица кои одблизу го проследиле настанот. Така, веќе многу актуелна е приказната во Битола, а битолчани одма симболично ја поврзаа со стартот на кампањата на СДСМ и слоганот “НА ПРАВ ПАТ”.

Коронавирус