понеделник, 3. октомври 2022. Вести денес: 148
home Вести

Чилиманов: Заев ги рекетира ТАВ, наместо нов аеродром парите ќе завршат во општински проекти, кои Заев ги претставува како нова инвестиција

Чилиманов: Заев ги рекетира ТАВ, наместо нов аеродром парите ќе завршат во општински проекти, кои Заев ги претставува како нова инвестиција

Заев ги рекетира ТАВ наместо нов аеродром, парите да ги наменат за разни општински проекти и тоа го преставува како нова инвестиција од ТАВ, а не нешто што е договорено пред 10 години. Важно беше ТАВ да изградат нов трет аеродром бидејќи се покажаа како махери во аеродромската дејност, пишува на Фејсбук, новинарот Цветин Чилиманов.

Чилиманов вели дека Заев ги рекетира ТАВ и тие место во нов аеродром (кој веројатно ќе требаше да се вика Другарче, Развигор или некоја слична комуњарска будалаштина), да мораат овие пари да ги инвестираат во разни општински проекти.

– И уште тоа го претставува како нова инвестиција од ТАВ, а не нешто договорено пред 10 години. Кој ќе ти дојде бе да инвестира во Македонија при вакво рекетирање?, пишува Чилиманов.

Коронавирус