недела, 17. октомври 2021. Вести денес: 247
home Вести

Чилиманов: Комично е да говориме дека некаква атмосфера се подобрува во Македонија

Чилиманов: Комично е да говориме дека некаква атмосфера се подобрува во Македонија

Цветин Чилиманов гостуваше на емисија „Отворено на Алфа“ при што говореше за законот за недискриминација. Комично е да говориме дека некаква атмосфера се подобрува во Македонија. Напротив одиме дебело во полициска држава, во репресија по сите основи.

А, дали во меѓувреме некоја интересна група која што марширала во шарената револуција па сега е актуелна и има проодност во владејачката коалиција и од тоа да добие некои маргинални поени добра е за нив, но навистина мислам дека се фокусираме на едно дрво додека целата шума ни гори, појасни Чилиманов.

Чилиманов дека нашето досегашно искуство со борбата со дискриминација најдобро се гледа во Охридскиот Рамковен договор тој беше позитивен пример за дискриминација, нели имаме јавна администрација во која што не се пропоционално вработени одреден број на Албанци и други малцинства кои што се надоврзуваат на тоа.

Локални избори 2021