петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 174
home Вести

Чибишев: Пред само две недели рековте опасноста е на највиско ниво, сега кога Заев сака брзи избори, вирусот волшебно го снема?

Чибишев: Пред само две недели рековте опасноста е на највиско ниво, сега кога Заев сака брзи избори, вирусот волшебно го снема?

Само пред две недели опасноста од епидемијата беше на најависоко можно ниво. Постоеше опасност бројот на заболени рапидно да расте и со тоа да го парализира Македонскиот здравствен систем со наплив на тешки болни кои ќе побаруваат висок степен на интенивна нега и лекување. Дури, за време на најголемиот христијански празник, Христовото воскресение Велигден, четири дена бевме во карантин. Сето тоа македонските граѓани послушно и дисциплинирано го испочитуваа и издржаа.

И сега, одеднаш на волшебен начин опасноста помина, нема голем број на новозаразени и хоспитализирани, ситуацијата станува лефтерна.

Затоа, Заев препорачува, да ја зграпчиме оваа прилика и да одиме на избори зошто на есен постои можност за повторна ескалација на епидемијата. Во тоа има безрезервна поддршка од најодговорниот, Министерот за здравство Филипче.

Несриозно и неодговорно , драги мои.

Плашите мечка со звечка.

Власта е безвредна.

Секој живот вреди!

Фејсбук статус на доктор Андон Чибишев

Коронавирус