недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 55
home Вести

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ до Џо Бајден за изборот

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ до Џо Бајден за изборот

ВМРО-ДПМНЕ го честита изборот на новиот претседател на САД, Џо Бајден.

„Посакуваме многу успеси, плодна работа и истрајност во борбата против глобалните предизвици. Се надеваме дека политиките на меѓународно поле ќе донесат мир и стабилност и ќе го обезбедат толку посакуваниот просперитет на секаде во Светот, но и во нашиот регион.

Светот минува низ тежок период, можеби најтежок по Втората светска војна, затоа потребни се одлучност, крупни чекори и промени. Секој поединечно може да направи добри работи, но сите заедно и обединети во нашите заеднички цели можеме да постигнеме големи дела.

Честитки за изборот“ -се наведува во честитката на ВМРО-ДПМНЕ.