среда, 25. мај 2022. Вести денес: 164
home Вести

Честитка од Пендаровски по повод Меѓународниот ден на трудот

Честитка од Пендаровски по повод Меѓународниот ден на трудот

Претседателот Стево Пендаровски упати честитка по повод Меѓународниот ден на трудот во која порачува дека треба да се вредува вложениот труд и оти тешкиот удар врз економијата кој го нанесе пандемијата е причина повеќе да се работи на целосно почитување на работничките права.

– Денот на трудот, 1 Мај, годинава е под товарот на пандемијата предизвикана од ширењето на коронавирусот во глобални рамки. Но истовремено, овој ден не потсетува дека треба уште повеќе да го вреднуваме вложениот труд на сите коишто придонесуваат во нашето општество. Здравствените работници се деноноќно на своите работни места, како и припадниците на полицијата и армијата. Новинарите и медиумските работници, вработените во продажните и услужните дејности, комуналните работници секојдневно се ангажирани надвор од своите домови. За многумина, работните процеси за првпат се организирани на поинаков начин, вели Пенадровски.

Коронавирус