петок, 14. август 2020. Вести денес: 20
home Вести

Чавков: Нема да нè обесхрабрите, напротив уште повеќе нè мотивирате

Чавков: Нема да нè обесхрабрите, напротив уште повеќе нè мотивирате

Ништо не може да не демотивира во правната битка со ДРЖАВЕН АПАРАТ, времено КИДНАПИРАН ОД ПОЛИТИЧКО – КРИМИНАЛНИ СТРУКТУРИ во власта, помогнати за среќа од мал број партиски војници и слуги на ѓаволот во полицијата, обвинителството и судството.
Но наместо да не обесхрабрат, ТИЕ НЕ МОТИВИРААТ да истраеме во БОРБАТА ЗА ПРАВДА, борба која повеќе не е само наша, туку борба за правдата и владеење на правото за сите во МАКЕДОНИЈА.
Нити имаме, нити сакаме друга опција и друга форма на “пара борба”, најмалку пак сакаме да бидеме дел од ТИЕ политичко-криминални пазарења, на што сме сведоци до сега. Напротив, со кренати глави, со презир кон трговците со правото, независно каде припаѓаат и од каде доаѓаат, ПРОДОЛЖУВАМЕ!!!
Се разбира, БИТКАТА ЌЕ ЗАВРШИ ВО СТРАЗБУР ВО КОРИСТ НА ПОЛИТИЧКИ ПРОГОНЕТИТЕ И во корист на ЖРТВИТЕ на апсурдниот ДРЖАВЕН ТЕРОР, со целосно разобличување на ИГРАНКАТА СО ЧОВЕЧКИ СУДБИНИ, на АКТЕРИТЕ кои тоа го прават и се разбира, најважното – на ПРИЧИНИТЕ и МОТИВИТЕ зошто тоа го правеле.
НИЕ КАКО ПОЕДИНЦИ, НЕМА ДА СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ ПОБЕДНИЦИ, ЌЕ ПОБЕДИ МАКЕДОНИЈА А СИТЕ ТРГОВЦИ КОИ СЕ ПОИГРАА СО НАШИТЕ СУДБИНИ, ЖЕСТОКО ЌЕ СЕ СООЧАТ СО ВИСТИНСКА ПРАВДА!!!
ПОЧИТУВАНИ РОДНИНИ, ДРУГАРИ и ПРИЈАТЕЛИ, ПРАВНАТА БИТКА ЌЕ ЈА ДОБИЕМЕ, НО ПОСЛУШАЈТЕ МЕ, ОВИЕ КРИМИНАЛНО – ПОЛИТИЧКИ СТРУКТУРИ МОРАМЕ И ПОЛИТИЧКИ ДА ГИ ПОРАЗИМЕ!!!
ОВОЈ ПАТ, ЗА ТАТКОВИНАТА СЕ РАБОТИ, ПРИДРУЖЕТЕ СЕ, НЕ ЧЕКА ПЕРИОД СУДБОНОСЕН ЗА ТАТКОВИНАТА!!!!! Напиша Митко Чавков на Фејсбук.

Коронавирус