недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Цела Македонија се гуши: Скопје и вечерва енормно загаден

Цела Македонија се гуши: Скопје и вечерва енормно загаден

Македонија вечерва се гуши во големо загадување на воздухот. Мерните станици покажуваат особено загрижувачки податоци во главниот град.

Додека граѓаните постојано реагираат и апелираат, надлежните институции и властите без конкретни мерки.

Мерните станици во моментов покажуваат дека ПМ-10 честичките се неколку пати над дозволеното, а најзагадено е кај Ректоратот во Скопје.

Според мерните станици во моментов кај Ректоратот има 451 милиграми на метар кубен ПМ-10, Битола 1 341, Кавадарци 295, Струмица 243, Тетово 255 и Гостивар 229 ПМ-10.