вторник, 26. мај 2020. Вести денес: 8
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Братот на Сашо Ордановски бара оставка од Павле Богоевски

Братот на Сашо Ордановски бара оставка од Павле Богоевски

Братот на Сашо Ордановски, Ванчо, бара оставка од пратеникот на СДСМ, Павле Богоевски.

Ванчо Ордановски, исто како и Богоевски, беше дел од Шарената револуција.

„Да не заборавиме за што протестиравме во Шарената, заедно со Павле: Владеење на правото, лична одговорност на политичарите, отчетност и оставки на сите кои згрешиле“-напиша тој.

Но, ова е само доказ дека Павле Богоевски беше дел од Шарената револуција, не за да се бори за правда, туку за лична корист.

Денес кога е пратеник во еден од најголемите лични скандали, Богоевски изгледа не ни помислува на одговорност.

Коронавирус