четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 184
home Вести

Божиновски за ТВ 24: СДСМ го изгуби легимитетот од претходните избори

Божиновски за ТВ 24: СДСМ го изгуби легимитетот од претходните избори

Владимир Божиновски во емисијата 24 анализа рече дека неупсехот на СДСМ на овие локали избори се должи на изневерените очекувања.

„Се изневериле очекувањата за развој на државата во повеќе аспекти и по добивањето на легимитетот од претходните избори, СДСМ, го изгуби и почна да паѓа. Од минатата година, до сега се сменила позитивната перцепција кон Филипче и државата и наместо поддршка, сега има негативна перцепција“.

-Секогаш на локалните избори гласот е комбинација за работата на градоначалникот и постапката и работата на централната власт. И 2017 година беа локални избори и тие беа избори на кои власта стекна легимитет, а претходната година победи ВМРО-ДПМНЕ, вели тој.