понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 20
home Вести

Божиновски: Во времето на Заев не е спороведена ниту една реформа

Божиновски: Во времето на Заев не е спороведена ниту една реформа

Владимир Божиновски, политички аналитичар во своето гостување во емисијата „Што не е јасно“ зборуваше за состојбата во државата каде истакна дека во време владеењето на Зоран Заев немало никаква реформа во ниту едно поле.

-Оваа влада има само ветувања и некакви флоскули за некаков си иден развој,а воопшто не се превзема ништо од тоа да биде имплементирано, значи вие имате заложби без никаква имплемантација и тоа допринесува да вие тонете се подлабоко и подлабоко. Дали нема капацитети доволно, дали нема стратегија, дали нема желба едноставно, но се покажа дека во времето на Зоран Заев ние немаме никаква реформа во нитуе една поле, за жал. Јас не можам да најдам одреден сегмент на општествен развој каде што они имаат забележан каков и да е позитивен резултат, едностано сите процеси се враќаат назад. СДСМ имаа основна поента зошто треба тие да дојдат на власт, и еве тоа поле кое требаше да биден ивно зошто треба да дојдат на власт они целосно фалираа во тој процес, рече Божиновски во своето гостување.

ЕУРО 2020

Македонија