четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Божиновски: Луѓе кои веруваа дека СДСМ ќе донесе правда и мир, свесни се дека потонавме, Македонија и официјално е хибриден режим

Божиновски: Луѓе кои веруваа дека СДСМ ќе донесе правда и мир, свесни се дека потонавме, Македонија и официјално е хибриден режим

-Се потврдија сите претпоставки дека не добивме ниту правда ниту мир од „шарената револуција“. Македонија е хибриден режим со највисока корупција на ниво на Европа. Најинтересно е што таа „шарена револуција“, луѓето кои што веруваа дека СДСМ ќе јас поправи состојбата, условно во таа демократизација свесни се дека потонавме. По четири години на владеење на оваа Влада, ние наместо да се качиме, паднавме на 111. место. И самата вкупна оценка е падната за разлика од минатата година“, истакна аналитичарот Владимир Божиновски за “Студио 10” на Телевизија 24.

Секој обид да се оправда ова од страна на министерот за антикорупција Љупчо Николовски, кој што изјави дека тоа било перцепција на граѓаните, па секогаш било и ќе биде перцепција на граѓаните. Факт е дека сме сега на најлошото место по корупција од независна Македонија, вели Божиновски.

ЕУРО 2020

Македонија