вторник, 14. јули 2020. Вести денес: 76
home Вести

Божиќ, вторник, неработен ден за сите граѓани

Божиќ, вторник, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 7 јануари 2020 година (вторник), првиот ден на Божиќ според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Неработниот ден е утврден согласно со Законот за празниците на РМ.