среда, 22. март 2023. Вести денес: 188
home Вести

Богоев повторно ги излажа карпошани: Пред изборите им вети повеќе зеленило, а секојдневно го сече истото (ФОТО)

Богоев повторно ги излажа карпошани: Пред изборите им вети повеќе зеленило, а секојдневно го сече истото (ФОТО)

Пред локалните избори, политичарите на СДСМ насекаде одеа и ветуваа зелена површина, меѓу нив најгласен беше и Стефан Богоев, актуелниот градоначалник на општина Карпош.

При една прилика во ек на локалните избори Богоев рече: „По победата на изборите планираме попис на целото зеленило на територија на општина Карпош и негово зачувување. Изградба на нови паркови и зелени површини секаде онаму каде што е возможно, како и отпочнување на иницијатива за формирање на еко полиција во општина Карпош во соработка со извршната власт. На овој начин ќе се заштити и унапреди постоечкото зеленило и ќе се лоцираат и казнат загадувачите во општина Карпош. Гарантираме чист воздух и поголеми зелени површини на територија на општина Карпош“.

По стапување на функција градоначалник Богоев ништо од тоа што ветуваше не исполни.

Доказ за тоа е искорнатата садница во паркот Македонија. Таму од кога тој е градоначалник немаат ништо засадено, но затоа секојдневно го уништуваат зеленилото што го има, и не се грижат за него.

Тоа е таа политика на СДСМ. Уста полни со ветувања се додека не дојдат на власт. Кога ќе седнат на фотелја тогаш добиваат амнезија, која трае се додека не им заврши мандатот.

loading...