четврток, 8. декември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Блок: Видовме напредок во Македонија, но не доволно, сакаме да видиме резултати во борбата против корупцијата и владеењето на правото

Блок: Видовме напредок во Македонија, но не доволно, сакаме да видиме резултати во борбата против корупцијата и владеењето на правото

Холандскиот министер за надворешни работи Стеф Блок вчера пред состанокот на Советот за општи работи на ЕУ во Луксембург изјави дека тие виделе напредок во Македонија и Албанија но не доволно.

-Ние видовме напредок во Албанија и Република Македонија, но не доволно, сакаме да видиме резултати во борбата против корупцијата и владеењето на правото, рече тој.

Qatar 2022