вторник, 24. ноември 2020. Вести денес: 172
home Вести

Благо зголемување на водостоите на реките

Благо зголемување на водостоите на реките

Водостоите на трите природни езера во земјава се исти како вчера, но нивото на Охридското Езеро е за еден сантиметар пониско од вообичаеното, кај Преспанското е пониско за 78 сантиметри, додека кај Дојранското Езеро е повисоко за 2,89 метри, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Водостоите на сите реки во земјава се пониски од просечните за февруари и се благо зголемени или исти со вчерашниот ден.

Коронавирус