четврток, 3. декември 2020. Вести денес: 175
home Вести

Бишевац: Како тоа само Јанева земала повеќе од 150 илјади евра за доверливот, а не зема ниту еден друг обвинител

Бишевац: Како тоа само Јанева земала повеќе од 150 илјади евра за доверливот, а не зема ниту еден друг обвинител

Само Катица Јанева земала повеќе од 150 илјади евра додаток за доверливост. Тоа што таа како обвинител во СЈО земала екстра пари за доверливост или за да молчи за разговорите кои ги поседува обвинтелство е срамно. Се подразбира дека секој што е избран за таа функција дека мора да го почитува начелото на доверливот. Па и оние кои се во системот на јавното обвинителство ја имаат иста обврска, а не земаат толку пари како што вдовме дека било случај во Специјалното јавно обвинителство, рече Сафет Бишевац, поранешен пратеник на дебатата на Телевизија 24.

-Ова е срамно осиромашување на народот на сметка на некои поединци на кои и тоа не им било доволно па сакале преку леб погача, додаде Бишевац.

Според него самиот избор на еден неискусен обвинител за СЈО како Катица Јанева, непознат на пошироката јавност ја детерминараше и целта.

-На старт е направен трул компромис, рече Бишевац.

Коронавирус