сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 98
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Безбедноста на авионскиот и железничкиот сообраќај утре тема во Собранието

Безбедноста на авионскиот и железничкиот сообраќај утре тема во Собранието

Безбедноста во авионскиот, но и патниот и железничкиот сообраќај утре ќе бидат тема на собраниската Комисија за транспорт и врски.

Седницата е закажана по загриженоста за работењето на радарскиот систем на контрола на летање во Македонска навигација, превртениот воз со челик кај Черкези и неколкуте несреќи со автобусите кои се случија изминатиот период.

Пратеничките групи на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ  се согласија до крајот на денот да изготват заедника информација, видување на последните случувања по кои утре ќе треба отчет да дадат министерот за транспорт и врски, како и  директорите на агенцијата за цивилно воздухопловство, М Нав (Македонска навигација), Македонски железници и други.

Коронавирус