понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 136
home Вести

Без вакцина нема вработување во здравството- Морбилите уште „косат”

Без вакцина нема вработување во здравството- Морбилите уште „косат”

Епидемијата на морбили сеуште коси во Македонија, а освен што децата кои не се вакцинирани не смеат да се запишат во градинка или на училиште без вакцина, нема да бидат поштедени ни здравствените работници.

Одделението за хирургија во Струга беше затворено до 29-ти мај каде половината од персоналот беше заразен од морбили. Во Скопје во Здравствениот дом нема пријава на морбили во последните две недели, но Канал5 пренесува дека од 1740 заболени од морбили 10 проценти се здравствени работници.

Сите нови вработувања во здравство доктори, сестри, болничари технички персонал ќе се проверува и задолжително ќе биде да имаат примени вакцини.

Коронавирус