вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Без китење елка во Охридското Езеро, нуркачите од под вода посакаа среќна Нова 2021 година

Без китење елка во Охридското Езеро, нуркачите од под вода посакаа среќна Нова 2021 година

Коронавирусот ја прекина и веќе воспоставената традиција на новогодишно китење елка во водите на Охридското Езеро.

Оваа година поради ситуацијата наметната со коронавирусот нуркачите од Клубот за подводни активности – Охрид и Нуркачкиот клуб „Амфора“ со малку видоизменета агенда посакаа среќна Нова 2021 година.

Поделени во групи од по тројца-четворица нуркачи, слично на протоколите за дистанца, тие нуркаа на три различни локации кај Заливот на Коските, кај Трпејца и кај изворите на Црн Дрим кај Свети Наум и на тој начин на сите граѓани им ја честитаа Новата година.

Честитката ја упатија посебно и на децата со ретки болести со желба за подобро здравје и лесно надминување на потешкотиите.

Најнови вести

Коронавирус