вторник, 10. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

Беким Сали утре ќе се вакцинира со трета доза на вакцина против коронавирусот

Беким Сали утре ќе се вакцинира со трета доза на вакцина против коронавирусот

Министерот за здравство, д-р Беким Сали утре (петок, 28.01) во 13 часот ќе се вакцинира со трета доза вакцина против коронавирус, во рамки на заедничката акција со студентите на Медицински, Стоматолошки и Фармацевтски факултет.

Станува збор за иницијатива на студентите од овие факултети, во насока на промоција на имунизацијата како најдобра јавноздравствена превентивна мерка.

Настанот ќе се одржи во просториите на Економски факултет при УКИМ, со почеток во 13 часот.

Коронавирус