сабота, 23. септември 2023. Вести денес: 45
home Вести

Бејли му ја честита функцијата лидер на ВМРО-ДПМНЕ на Христијан Мицкоски

„САД очекува продолжување на соработка со Македонија како со  владата, така и со опозицијата, во врска со овие напори од огромно значење, како и соочување со глобалните закани како тероризмот. Се надеваме дека во 2018 година ќе изградиме уште посилни односи помеѓу нашите две држави“.
Бејли му ја честита функцијата лидер на ВМРО-ДПМНЕ на Христијан Мицкоски

Амбасадорот на САД во Македонија, Џес Бејли, испрати честитка до новиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

-Честитки за Вашиот избор за Претседател на ВМРО-ДПМНЕ. Вашето стапување на оваа важна функција доаѓа во време на голема  можност за напредок на Македонија во насока на аспирациите за безбедност, просперитет и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО и Европската Унија. Како најголема опозициона партија во Собранието, го повикуваме ВМРО-ДПМНЕ да игра конструктивна улога во зајакнувањето на демократските процеси и владеењето на правото, како и унапредување на односите со соседите. САД очекува продолжување на соработка со Македонија како со  владата, така и со опозицијата, во врска со овие напори од огромно значење, како и соочување со глобалните закани како тероризмот. Се надеваме дека во 2018 година ќе изградиме уште посилни односи помеѓу нашите две држави, стои во неговата честитка.