понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 95
home Вести

Беџети: Мора да има темелно разгледување на Енциклопедијата

Беџети: Мора да има темелно разгледување на Енциклопедијата

Академикот Абдулменаф Беџети оцени дека Академијата на науки има морална и научна обврска да ги исчисти сите негови изданија кои имаат грешки, особено енциклопедијата.

Во интервју за Алсат, Беџети вели дека мора да има темелно разгледување на Енциклопедијата. Академијата вели дека Беџети создава специфичен јазичен културен центар главно за прашања на студии од областа на албанскиот јазик и култура.

Во врска со грешките во училишните учебници, Беџети вели дека треба да биде на врвот на главните приоритети на политичката агенда, барајќи разгледување на сите книги на сите нивоа.

Коронавирус