петок, 22. јануари 2021. Вести денес: 142
home Вести

Бадник е неработен ден за православните верници, а Божиќ за сите граѓани

Бадник е неработен ден за православните верници, а Божиќ за сите граѓани

Првиот ден на Божиќ – 7 јануари (четврток) според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Неработен ден за граѓаните со правослвна вероисповед е и среда 6 јануари.

Коронавирус