вторник, 28. март 2023. Вести денес: 103
home Вести

Аудио упатство за гласање на лица со оштетен вид

Аудио упатство за гласање на лица со оштетен вид

За лицата со оштетен вид кои сакаат да гласаат на утрешниот референдум, на веб-страницата на Државната изборна комисија е објавено аудио упатство за гласање.

Во упатството детално се соопштува постапката како слепите и лицата со оштетен вид можат да го остварат правото на гласање на референдумот.

Упатството е достапно на линкот: https://drive.google.com/file/d/1Iod6KKdUkjSZNDWjrf-312kHIKAt-CLC/view.

loading...