четврток, 26. ноември 2020. Вести денес: 132
Во живо

Натпартиски протест за одбрана на црвените линии кои се последниот бедем на нашиот идентитет

home Вести

Атанасов: Со кој памет некој се обидува да преговара за етничкиот идентитет на Гоце Делчев

Атанасов: Со кој памет некој се обидува да преговара за етничкиот идентитет на Гоце Делчев

Поранешниот член на СДСМ и поранешен министер за образование и наука Петар Атанасов преку пост на Твитер пишува дека Гоце Делчев и во политичка смила и како државен симбол по националност бил Македонец.

-И во политичка смисла и како државен симбол Гоце Делчев по националност е Македонец. Со кој памет некој се обидува да преговара за неговиот етнички идентитет за кој во науката се знае дека има и објективни и и субјективни елементи.

Таа тема не смее да биде на дневен ред!, пишува на Твитер Атанасов.

Коронавирус